Pahkalan tila

Koskelon vanha isäntäväki

Kävipä niin että kohtasivat Sorsa ja Koskelo eräänä kauniina kesäyönä tanssilavan reunalla 1960 luvun loppupuolella. Rakkaus leimahti ja yhteisestä päätöksestä he alkoivat rakentaa vesilintujen pesää Rääkkylän Pötsönlahteen, Koskelon kotitilalle. Sorsa sai vihkiäisissä uudeksi sukunimekseen Koskelo ja heille syntyi kaksi kaunista vesilintulasta, Kirsi ja Marita. Elantoa tämä perhe hankki ensin maidontuottamisella, eli pelloilla laidunsi kymmenkunta lehmää, mutta myöhemmin leipä pöytään hankittiin marjanviljelyllä ja lopulta rakennettiin Koskelon pesueelle lisäpesiä, jotta olisi tilaa hengittää, teilläkin.

Tänä päivänä neljä lomahuvilaa luo katseensa Oriveden puhtaisiin, välkkyviin vesiin. Vanhin mökeistä on 1960 luvulla pystyyn noussut ”Vanha Koskelo”, jonka rakensi tarinassa seikkailevan Koskelon pesueenpään isä Tahvo. Vuonna 1994 rakennettiin ”Pikku Koskelo” mansikka- ja herukkamaan laitamille, jotta työ olisi lähellä tekijäänsä ja raskasta mansikkakeräysurakkaa vilvoittaisi Oriveden vesi. Seuraavana vuonna 1995 mäntymetsän siimekseen mahtavaan marjamaastoon kohosi ”Iso Koskelo”. Lopulta isä Koskelo 1996 vuonna valmistuneen ”Tukka Koskelon” jälkeen tuumasi että nyt tämä mökkien rakentaminen saa riittää.

Koskelon tila muutoksen tuulissa

Nykyään ”Koskelo ja Sorsa” asuvat ”Pikkukoskelossa”, jota myös mansikkamökiksi kutsutaan. Sukupolvenvaihdoksen myötä tilaa isännöivät Kirsi ja Juha ja lapsukaiset Helmi 4 ja Onni 1.5v. Marjanviljelyn ja mökkimatkailun lisäksi tilalla toimii pieni lampola ja kukkola ja uusia ideoita kehitellään koko ajan. Ensi kesänä pihalla saattaa kohdata possuja ja kanoja, ja kuka tietää, vaikka Helmin toivomuksesta vesipuhveleita, poneja ja hevosia.

Comments are closed